Selamat Datang

Tahniah kepada peserta-peserta UM.

Baru-baru ini telah berlangsung Festival Majlis Kebudayaan Universiti-Universiti Malaysia (FESTKUM 2010) pada 15 hingga 19 Disember 2010. Festival telah berlangsung di zon utara iaitu menglibatkan beberapa IPTA iaitu USM, UUM, UniMAP dan UiTM Arau.

Berikut adalah beberapa acara yang telah dimenangi oleh peserta daripada Universiti Malaya :

  1. 1) Nyanyian Irama Malaysia (P) telah mendapat johan. Peserta : Rasyidah Abdul Rahim.
  2. Tarian Klasik India telah mendapat johan. Peserta : Mohd. Nordin Abdolatif, Sayid Rizalee Sayid Abdul Kahar dan Deelani A/P Tharmalingam
  3. Tarian Tradisional Cina telah mendapat naib johan. Peserta : Leng Poh Gee, Chew Seck Nee, Lim Hooi Meng, Teo Xiao Xuan, Lim Shin Hui dan Chew Kai Min.
  4. Band Akuastik telah mendapat tempat ketiga dan susunan muzik terbaik. Peserta : Mohd. Zabidi Abdullah, Mohammad Yusri Sawal @ Shawal, Irni Norfarhana Md. Nor, Muhammad Afiq Abdul Ghani, Suhailla Affizah Ng, Noor Sazila Saifillah, Shahrizal Aswan Shahbuddin, Mohd. Razman Pati Khan, Azman Anuar, Rahimi dan Mohd. Ikhwan.

Tidak dilupakan juga kepada mereka yang telah terlibat tidak kira sebagai peserta atau jurulatih. MPMUM dan seluruh warga kampus amat berbangga dengan kejayaan ini.

Comment

THERE ARE 0 COMMENTS FOR THIS POST

BORANG ADUAN DAN CADANGAN ONLINE MPMUM 09/10