Selamat Datang


Berikut adalah emel saya kepada beliau dan juga respon yang beliau telah berikan :


Emel saya :


Hai prof. kuru, harap prof sihat .


Saya ingin bertanya kepada Prof tentang tindakan terkini hasil daripada pertemuan MPMUM bersama Prof pada bulan 9 yang lalu. Pada sesi pertemuan tersebut, MPMUM telah menyampaikan beberapa kertas kerja cadangan kepada Prof untuk semakan dan tindakan selanjutnya.


Berikut adalah kertas kerja yang telah dibincangkan bersama prof :

1) Cadangan pembinaan tempat perhentian bas berbumbung di kawasan terpilih sekitar kampus.

2) Cadangan pemasangan skrin elektronik gergasi di sekitar kampus.

3) Laluan jalan kaki di antara fakulti undang-undang dengan kolej kediaman pertama.

4) Fakulti kejuruteraan.


Selain itu, kami juga telah mencadangkan kepada Prof. untuk mengadakan satu siri ceramah yang menunjukkan hala tuju pembangunan UM kepada mahasiswa/i dan besarlah harapan kami sekiranya perjumpaan ini dapat dijalankan pada semester hadapan. Hal ini bagi memudahkan mahasiswa mengetahui perancangan pembangunan universiti di samping mengurangkan pelbagai andaian songsang terhadap matlamat universiti ke arah menjadi sebuah universiti terbaik di dunia.


Saya ingin juga bertanya apakah status bangunan Wisma R&D yang berada di luar kampus itu, berdasarkan mesyuarat tersebut bahawa bangunan tersebut akan digunakan pada waktu tersebut tetapi sehingga kini kelihatan bangunan itu muram sahaja serta tidak berfungsi. Pihak mahasiswa inginkan penjelasan lanjut.


Sementara itu, saya ingin bertanya tentang masalah aktiviti pembersihan bukit di belakang masjid APIUM yang kian rancak dijalankan, apakah tujuannya dan adakah ianya bertujuan untuk mengukuh struktur tanah di situ sebelum membina kembali bangunan APIUM yang telah runtuh pada beberapa tahun lepas?


Mohon kepada Prof untuk membalas emel saya ini. Segala kerjasama Prof, saya dahului dengan ucapan terima kasih.


Respon Prof. Dr. Kuru :


Encik Khai,

Merujuk kepada email pihak MPMUM, ini lah respons saya:


1. Seperti dalam perbincangan bersama pada Sept 2010, J. K. Permantauan Pembangunan telah meluluskan cadangan design perhentian bas. Tender untuk pembinaan perhentian bas sedang di uruskan.

2. Saya akan membincang dengan PTM tentang Skrin Gergasi yang dicadangkan.

3. Saya telah meminta pihak JPPHB untuk melaksanakan seberapa boleh untuk keselesaan pelajar dari Kolej Satu dan Kolej Kedua kepada Fak Undang, Balai Ungku Aziz, Fak Kejuruteraan dan Fak Perubatan. Ini akan di laksanakan pada 2011.

4. Seperti dimaklum saya tidak dapat hadir pada Oct 31 semasa Student leaders Retreat di Sepang kerana masalah keluarga. Pejabat saya akan menghubungi pihak MPMUM untuk mendapat satu tarikh pada Jan 2011.

5. Penghuni Fasa 1 dalam Wisma R & D telah mula berpindah dari Nov 2010.

6. Untuk makluman pihak MPMUM, tiada bangunan APIUM yang telah runtuh akibat tanah runtuh. Kerja-kerja pembaikan lereng dan bukit di belakang APIUM sedang di jalankan dari Oct 2011.


T.K

Kuru Ratnavelu


P/S : Ini adalah sebahagian daripada usul-usul yang kami MPMUM telah lakukan untuk kebajikan dan penambahbaikan pada masa depan. Harap maklum.

Comment

THERE ARE 0 COMMENTS FOR THIS POST

BORANG ADUAN DAN CADANGAN ONLINE MPMUM 09/10